Res och fiska – 3 tips på resmål

Sverige är fullt med bra möjligheter för att gå ut och fiska i naturen, och svenskarna älskar att dra i deras waders och packa ner fiskegrejerna. Uppskattar du stillheten och stämningen, som är utmärkande för livet som fiskare, men är klar på nya utmaningar, som inte nödvändigtvis är i Sverige? Vad sägs om att åka ut på en fiskeresa, där du utforskar andra länder och fiskar? I det här inlägget får du serverat tre olika förslag på resmål, där du kan testa dina färdigheter och förhoppningsvis få en ordentlig fångst med dig.

Kenya – prova Big-Game-fiske

Har du lust att prova det som kallas för Big-Game-fiske, där det handlar om att fånga större fiskar, t.ex. trevally, marlin eller sailfish? Då bör Kenya finnas överst på din lista över resmål. Här är det inte bara fint väder, en unik kultur och kulinariska upplevelser som står på menyn – om du är en ambitiös friluftsfiskare, är Kenya den allra bästsa reseupplevelsen som du kan få. Du kan läsa mera på www.solresor.se, där du också kan beställa din resa.

Utforska Norges fjordar och fjäll

Om du inte vill resa så långt hemifrån, har våra grannar i Norge fina möjligheter för att kunna fånga lax och andra fiskar i fjordar och åar. Många fiskare vallfärdar till Norge för att pröva sina krafter med naturen och, även om vårt grannlands klimat påminner mycket om vårt eget, är det ingen nackdel. På det viset startar du inte helt från noll, när det handlar om regler, bete och metoder, vilket är en stor fördel, speciellt om du bara har fiskat i ett par år.

Kanada/Alaska är en riktig fiskepärla

Det sista resmålet som du, som frilufts-/hobbyfiskare, bör fundera på är faktiskt tvådelad, nämligen Kanada och Alaska (USA). Båda platser är som gjorda för fiskare som letar efter nya utmaningar, eller som bara behöver få möjlighet att testa sig själv under en utländsk himmel. Här får du verkligen möjlighet att testa dina färdigheter – både som fiskare, men också som friluftsmänniska. Naturen på båda platserna kan vara obarmhjärtig, så om du är rädd för att bli smutsig, våt och kall, ja, då bör du nog se dig om efter några andra länder med högre temperatur. Däremot får du en helt unik, nästan idyllisk ro, där du kan få tid till att reflektera och koppla av helt i tempo, samtidigt som du kommer närmare dig själv och naturen. Alaska och Kanada är naturligvis totalt olika kulturer, men gemensamt är att de är riktiga ”fiskepärlor”, som du bör tänka på att besöka.