Så väljer du rätt fiskespö

Fiskespö och vatten.

Så väljer du rätt fiskespö

När du funderar på att gå och fiska är det ju självklart att du vill fånga fisk, då är du i behov av både redskap och annan typ av utrustning. Det viktigaste för ett lyckat fiske är själva fiskespöt. Det finns ett stort utbud av fiskespön som varierar i modell och märken, därför kan det ibland vara svårt att reda på vilken typ av fiskespö som gynnar ditt fiske. Här gäller det att utgå från vissa ”regler” för att välja det fiskespö som passar dig bäst. Det är viktigt att börja med att välja en rulltyp innan du väljer ett spö, det händer ofta att man redan har en rulle liggande någonstans vilket gör det lättare då du endast behöver hitta ett fiskespö som passar rullen.

Ett par fiskar.

Haspelspö är ett perfekt spö för en nybörjare eftersom det är ett väldigt simpelt spö, dock kan du inte använda en multirulle och måste istället ha en haspelrulle. Valet av spö påverkas också av vilken typ av fisk du hade tänkt fiska, då olika fiskespön är gjorda för olika fiskar. Både längden på ditt spö och vilken typ av aktion du ska ha påverkas beroende på vad du hade tänkt fiska. Vill du prova på spinnfiske så måste du också anpassa ditt fiskespö efter om du fiskar på land eller från en båt. Att ha en balans mellan betesvikt och spö är väsentligt för att kunna veta när fiskar biter till och du får då en bättre känsla av vad som händer. Skulle du nu inte ha en bra balans gör det fisket både tråkigt och svårt, speciellt för en nybörjare. Att sedan komma igång med fisket kan vara dyrt då fiskespöt och all utrustning blir mycket att stå för. Då kan du behöva en hjälpande hand, långuider.se med bästa möjliga ränta.

Handla i butik

Fiske ute på sjön.

Det finns flera fördelar med att köpa fiskespön i en fysisk butik än vad det finns med att köpa det över nätet, även fast det kan kännas enklare online. En av fördelarna med köp i butik är att de som jobbar i butiken kan hjälpa till med alla frågor du har kring redskap och utrustning, allt du behöver göra är att ta reda på hur, var och vilken typ av fisk du hade tänkt fiska. På så sätt kan du få så snabb hjälp som möjligt och köpa ett passande fiskespö utan att själv behöva kolla upp vad du behöver. Fysiska butiker har även massa typer av beten som exempelvis jerkbait, wobbler och pimpel. Av fiske får du både sinnesro och mat för dagen, men det är även något som många anser vara en sport. Kom ihåg att prislappen kan variera väldigt mycket beroende på vilken typ av fiske som du valt. Vad du än väljer att fiska och hur du än väljer att göra det så måste man alltid börja någonstans. Så varför vänta? Åk till närmaste butik, köp ett spö och börja fiska redan idag!